Zeno een dynamisch zorgbedrijf

Zeno is opgericht door de twee ervaren zorgprofessionals Harry van Buren en Lucas van Wingerden. Zorgprofessionals die door hun jarenlange leidinggevende ervaring binnen de intensieve begeleiding van cliënten (gehandicaptenzorg), met zeer complex problematisch gedrag, veel kennis en kunde in huis hebben. Ervaring die mede is ontstaan door als meewerkend leidinggevende binnen een VIC-Workhome onderdeel te zijn van de Triple-C behandelmethodiek.

Jarenlang hebben zij ondersteuning en begeleiding geboden aan cliënten met een zeer intensieve zorgvraag. Door dagelijks zelf met cliënten te werken en tegelijkertijd collega’s te coachen en leiding te geven aan het team beheersen zij alle rollen die bij de zorg komen kijken. Daardoor snappen zij als geen ander hoe het gaat op de werkvloer! Wat het betekent om leidinggevend te zijn binnen zeer complexe zorg. Hoe motiveer en inspireer je het team ook wanneer dit niet vanzelfsprekend is. Altijd op zoek naar mogelijkheden en samen met een multidisciplinair team antwoorden te vinden op zeer complexe zorgvraagstukken. Samenwerken, mensen in hun kracht zetten, signalen kunnen aanvoelen en benoemen en vanuit hier succesvol coachen.

Wij weten hoe het eraan toegaat op de werkvloer!

Waar de behoeften liggen van zorgprofessionals en hoe deze te vertalen in ondersteuning, daarom hebben zij Zeno opgericht. Om het verschil te maken. ze hebben een duidelijke visie op zorg en weten dit ook nog eens heel goed over te dragen.

Zo hebben zij veel kennis en kunde opgebouwd én een groot netwerk van zorgprofessionals; van begeleiders op de werkvloer tot aan zorgmanagers, van weerbaarheidstrainers tot aan gedragsdeskundigen, alle disciplines zijn binnen dit netwerk bereikbaar.

Wat draagt Zeno bij aan de langdurige zorg en hoe wordt de cliënt daar beter van?

We houden ons dagelijks bezig met kennis over deze ontwikkelingen:

  • Hoe maken we de zorg efficiënter, ondernemender en meer persoonsgericht?
  • Hoe helpen zorgprofessionals daarbij?
  • En hoe verbinden we het maatschappelijke leven met de traditionele zorg?

Zeno creëert samen met haar medewerkers nieuwe arbeidsvoorwaarden voor een optimale balans tussen werk en privé.

Wij weten hoe het eraan toegaat op de werkvloer, waar de behoeften ligt van de zorgprofessionals en hoe we deze vertalen in ondersteuning.

Daarom Zeno, wij maken het verschil door onze heldere visie op zorg over te dragen!

Zeno is een kans!

Vaak bepaalt de cultuur van een organisatie waar je werkt en hoe je als zorgprofessional de zorg ziet, ervaart en beleeft. Door tunnelvisie binnen een cultuur worden zorgprofessionals soms beperkt in hun kijk op mogelijkheden én het ontdekken van nieuwe kansen en nieuwe ervaringen. Zeno biedt de zorgprofessional die kans.

Data en informatie zijn eenvoudig te delen, dit doen we allemaal iedere dag weer. Alleen dan is informatie nog geen kennis. Informatie wordt pas kennis zodra het verbonden wordt met iemands persoonlijke competenties, ervaring en vaardigheid. Kennis is relatief. Het is belangrijk maar door ervaring zie je verbanden. Zeno staat voor die verbinding.

We zijn misschien allemaal anders, maar hebben 1 ding gemeen; we delen de passie om voor anderen te zorgen.

En daar zit de oplossing!

Wij geloven in het zoeken van verbindingen, het bouwen van bruggen. Kennismaken, samen optrekken en wanneer je elkaar gevonden hebt… de zorg samen verder ontwikkelen. Interesse en vertrouwen hebben in elkaar. Kritisch zijn op je toegevoegde waarde. Wees transparant en deel je kennis, benut ieders kracht en expertise om zo nog beter aan te sluiten bij cliënten die we mogen ondersteunen in hun dagelijkse leven.

Zeno staat voor samenbrengen van diverse inzichten en ervaringen om zo het verschil te maken in het leven van cliënten. Het uitgangspunt is te blijven leren en verbeteren. Zorgen voor een inspirerende en veilige omgeving waarbij altijd ruimte is voor reflectie. Samen denken we in mogelijkheden en leren van onze fouten.

Werkplezier, de balans tussen inhoud, proces en relatie vinden we heel belangrijk!

Zeno is verbinding

Waar staat Zeno voor..? Je bent Zeno wanneer je acties anderen inspireren om meer te dromen, meer te leren, meer te doen en meer te worden. Samen staan we voor een visie op zorg, beleven we onze gezamenlijke waarden, inspireren we anderen, en staan we voor hetzelfde … We vertrouwen erop dat we vanuit Zeno met onze koers de komende jaren het verschil maken in de (langdurige) zorg.

Wij zijn Zeno! Samen goed in zorg!

Zo werkt het

Het Zeno backofficeteam, met een vast aanspreekpunt, staat klaar om met u mee te denken in oplossingen. Wij schakelen snel en organiseren de juiste ondersteuning met de juiste professional, in ad-hoc situaties of voor langere periodeopdrachten. Samen met u selecteren we de zorgprofessional met de juiste persoonlijkheid en expertise die past bij de zorgvraag. Samen coördineren wij de zorg en staat ons ervaren zorgteam 24/7 voor u klaar!

We staan voor u klaar

Daarnaast kunnen onze zorgspecialisten bij u langs komen om geheel vrijblijvend met u de casuïstiek te bespreken.
Denkt u aan:
• Betekenisverlening gedrag
• Verhelderen van menselijke behoeften
• Herstellen van dagstructuur en ritmes
• Agressie en grensoverschrijdend gedrag
• Gedragsproblematiek

Werken voor Zeno