Parttime in loondienst en daarnaast als zzp’er aan de slag

15 april 2022

Wat betekent parttime?

Parttime werken staat in tegenstelling tot fulltime werken en wordt ook wel aangeduid als ‘deeltijd’ werken. Voor een fulltime werkweek wordt rekening gehouden met een 36 uur durende werkweek, ten opzichte van ongeveer de helft van het aantal uren bij parttime werk, met minimaal 12 uur per week. Als parttimer ontvang je naar rato vakantiegeld en vakantie-uren.

Parttime loondienst in combinatie met zzp

Het parttime loondienstverband biedt de mogelijkheid om geleidelijk als zzp’er ervaring op te doen bij andere opdrachtgevers en zelf te bepalen waar en wanneer je werkt. Je ontvangt dan nog een stabiel deel van je inkomen uit loondienst terwijl je tegelijkertijd ervaring op kan doen in het ondernemen. Je werkt gestaag aan de groei van je onderneming en kan op een later moment de knoop gaan doorhakken mogelijk helemaal zelfstandig aan de slag te gaan. Op deze manier verklein je het ondernemersrisico. Meer lezen over ‘wat is een zzp’er?’, klik hier.

Ondernemersvoordelen

Als zzp’er kom je in aanmerking voor ondernemersvoordelen, denk aan de belastingaftrek;

  • Aftrekposten;
  • Afschrijvingen;
  • Zelfstandigenaftrek
  • Startersaftrek;
  • MKB winstvrijstelling;
  • Investeringsaftrek;
  • Fiscale oudedagsreserve (FOR);

Bespreek met je boekhouder waar jij voor in aanmerking komt. Als parttime zzp’er heb je mogelijk geen recht op de zelfstandigenaftrek, daarvoor moet je minimaal 1.225 uur per jaar aan je bedrijf besteden. Ook bekend als het urencriterium. Het is mogelijk dat je meer inkomstenbelasting moet betalen.

Enkele tips

  1. Bespreek het met je partner;
  2. Controleer je contract met je werkgever op concurrentiebeding of nevenactiviteiten; 
  3. Bespreek het met je werkgever;
  4. Schrijf een ondernemingsplan;
  5. Begin bij voorkeur aan het begin van een kalenderjaar;
  6. Verdiep je in verzekeringen zoals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering; 
  7. Stel eventueel een modelovereenkomst op.

Parttime in loondienst bij Zeno en daarnaast als zzp’er jouw expertise inzetten bij verschillende andere opdrachtgevers?

Hoe tof is dit? Werken in loondienst met een team van gepassioneerde zorgprofessionals en daarnaast als zzp’er het ondernemerschap verkennen? Bij Zeno is dit mogelijk. Voor onze ambulante dienstverlening bij Zeno aan Huis zoeken wij zorgprofessionals met een duidelijke proactieve no nonsens mentaliteit. Via Zeno aan Huis bieden wij intensieve ondersteuning voor cliënten in de thuissituatie. Dit doen wij door het herstellen van zinvolle dagritmes en gaan we samen met de cliënt op zoek naar succeservaringen. Een intensief coachtraject waarbij jij al je expertise en skills inzet om onze cliënt te helpen zijn persoonlijke doelen te realiseren. Op en top zorgwerk.

Zie jij jezelf als een fundament in deze dienstverlening? Maak dan snel een afspraak zodat we tijdens een bak koffie de mogelijkheden samen in kaart brengen. En als waardevol collega van ons ambulante team helpen wij jou op weg met alles wat je nodig hebt om als ondernemer ( zzp’er) in de zorg je eigen droom te realiseren. We bieden je de mogelijkheid om via Zeno Flex als ondernemer opdrachten aan te nemen die passen bij jou interesse en expertise. Win-win scenario dus. De koffie loopt!