De voordelen van zzp’er in de zorg

24 november 2023

In de snel veranderende wereld van de gezondheidszorg zien we een groeiende trend van zorgprofessionals die ervoor kiezen om als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) te werken. Deze zelfstandige zorgverleners genieten van diverse voordelen ten opzichte van traditionele werknemers. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke voordelen van het zijn van een zzp’er in de zorg.

Veel vrijheid en flexibiliteit

Stel je voor dat je de touwtjes in handen hebt, je eigen baas bent en volledige vrijheid hebt over je werkrooster. Als zzp’er in de zorg kun je precies dat doen! Je kunt je werktijden aanpassen aan jouw behoeften en verplichtingen. Wil je ’s ochtends vroeg beginnen of liever ’s avonds werken? Het is helemaal aan jou! Deze vrijheid geeft je de mogelijkheid om de controle te hebben over je werk en je persoonlijke leven.

Betere werk-privé balans

Als zorgprofessional wil je het beste uit je carrière halen zonder je persoonlijke leven op te offeren. Als zzp’er in de zorg kun je de balans vinden die je nodig hebt. Je hebt de flexibiliteit om belangrijke evenementen bij te wonen, quality time door te brengen met je geliefden en zelfs je eigen persoonlijke projecten na te streven. Een betere werk-privé balans betekent een gelukkigere jij, zowel op professioneel als persoonlijk gebied.

Afwisseling in je werk

Je hebt de mogelijkheid om in verschillende zorginstellingen te werken, met diverse doelgroepen en teams. Elke dag is anders, en dat houdt je werk spannend en boeiend. Geen dag is hetzelfde als zzp’er in de zorg! Benieuwd hoe zelfstandig zorgprofessionals dit ervaren? Neem dan eens een kijkje bij onze rubriek Zinmakers!

Uurtarief bepaal je zelf

Als zzp’er in de zorg kun je je eigen uurtarief bepalen. Je bent niet langer gebonden aan een vast salaris. Je hebt de vrijheid om je tarieven aan te passen op basis van je expertise, ervaring en de marktvraag. Dit betekent dat je eerlijk beloond wordt voor je inzet en dat je je financiële doelen kunt nastreven.

Minder administratieve werkdruk

Als zzp’er in de zorg kun je je concentreren op waar je het beste in bent: het verlenen van zorg. Je hebt niet langer te maken met overbodige bureaucratie en interne procedures die je tijd en energie opslokken. In plaats daarvan kun je je richten op het bieden van hoogwaardige zorg aan je cliënten en het opbouwen van sterke professionele relaties.

Je eigen opleidingsplan opstellen

Wil je jezelf blijven ontwikkelen en groeien als zorgprofessional? Als zzp’er in de zorg heb je de vrijheid om je eigen opleidingsplan op te stellen. Je kunt cursussen en trainingen kiezen die aansluiten bij jouw interesses en behoeften. Dit stelt je in staat om je vaardigheden te verbeteren, op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de zorg en je concurrentiepositie te versterken. De controle over je eigen groei ligt in jouw handen!

Kortom, werken als zzp’er in de zorg biedt tal van voordelen. De vrijheid, flexibiliteit, betere werk-privé balans, afwisseling in het werk, de mogelijkheid om je eigen uurtarief te bepalen, verminderde administratieve werkdruk en het opstellen van je eigen opleidingsplan zijn slechts enkele redenen waarom deze keuze je carrière kan transformeren.

Aan de slag als zzp’er in de zorg?

Wil je meer weten over het starten als zzp’er in de zorg? En heb je minimaal 3 relevante werkervaring in loondienst? Neem dan contact op met onze recruiter Michiel Verhulst of meld je aan bij Zeno.