Waarom het belangrijk is om als zzp’er in de zorg een website te hebben

29 september 2023

Een eigen website als zelfstandig zorgprofessional is tegenwoordig ontzettend belangrijk. Het heeft veel voordelen. Eén van de belangrijkste voordelen is het vergroten van jouw professionele en deskundige imago. Ook is het nuttig voor het vinden van nieuwe opdrachten en het bieden van transparantie aan cliënten en opdrachtgevers. In onderstaand artikel gaan wij verder in op waarom we adviseren om vandaag nog een eigen website te maken.

Imago en transparantie

Je eigen website hebben geeft je tal van mogelijkheden om jezelf als professioneel te laten zien en jouw expertises in de zorg te benoemen. Opdrachtgevers en cliënten kunnen via je website meer over jou te weten komen. Hierbij kan je denken aan je ervaringen, je achtergrond en opleidingen of je certificeringen. Ook is het handig om belangrijke informatie te verstrekken, zoals je werkwijze, tarieven en beschikbaarheid. Door dit allemaal transparant te communiceren, kom je geloofwaardig over.

Marketingtool

Niet alleen is een eigen website handig om je imago te laten zien, maar ook kan je het inzetten als een marketingtool. Denk aan positieve referenties van tevreden cliënten en opdrachtgevers, maar ook kan je jezelf als expert in de branche positioneren door relevante en actuele informatie te delen via blogartikelen of belangrijke updates die te maken hebben met jouw loopbaan!

Bereikbaarheid

Met je eigen website verlaag je ook de drempel voor opdrachtgevers en potentiële cliënten om contact met je op te nemen. Dit kan via een contactformulier, live chat of gewoon via de contactgegevens die je op jouw website neerzet.

Tips voor het maken van een eigen website

Je hebt vandaag de dag heel veel tools om gemakkelijk en laagdrempelig je eigen website te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar wix.com of jouwweb.nl.

Kortom, het hebben van een eigen website is van groot belang voor zzp’ers in de zorg! Het versterkt je professionele imago, ondersteunt je marketingstrategie, biedt transparantie aan potentiële cliënten en opdrachtgevers en vergemakkelijkt effectieve communicatie. Door het benutten van de mogelijkheden die een website biedt, kun je jezelf als zzp’er in de zorg onderscheiden en neerzetten als de professioneel die je bent. Dus, hup aan de slag met die website!