Bokszaktraining vanaf 1 februari

20 januari 2022

Zeno wil in jouw vitaliteit investeren! Zodat jij lichamelijk en geestelijk in balans bent. En zo kan doen waar jij goed in bent: Zin om te zorgen!

Een olympisch kampioen presteert beter met de juiste ondersteuning. Voor de Zeno-atleten is dat niet anders. Vitaliteit is geen status. Wij zien het juist als een ontwikkelbare competentie. Door eraan te werken, verbetert de vaardigheid.

Vanaf 1 februari biedt Zeno aan alle zorgprofessionals verbonden aan Zeno de mogelijkheid om de bokszaktraining te volgen. Bokszaktraining is één van de meest effectieve manieren om vet te verbranden, spieren op te bouwen en natuurlijk conditie te verbeteren. Dit gaan wij doen bij Sport Fysiek: de gezelligste sportschool in Sliedrecht. Dit gebeurt onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur die ervoor zorgt dat jij altijd op een veilige en verantwoorde manier traint. En omdat jij één van onze Zeno-zorgatleten bent: geheel gratis! Onze investering in jouw vitaliteit.

Wanneer

Iedere vrijdag van 09:00 – 10:00

Waar

Sportcentrum Sport Fysiek
Deltalaan 217, 3363 AG Sliedrecht

Voor wie

Zorgprofessionals van Zeno met zin om te sporten, netwerken en zin in fun

Aanmelden

Stuur een mail naar info@zenozorg.nl met daarbij je naam en de datum wanneer je komt boksen. Per les is er ruimte voor 24 Zeno Zorgatleten, dus regel je vitaliteit!

Wat is bokszaktraining?

Bokszaktraining is een intensieve sportles waarbij je op bokszakken traint zonder fysiek contact. De les is één van de meest effectieve manieren om vet te verbranden, spieren op te bouwen en natuurlijk je conditie te verbeteren. Daarnaast leer je boks -en traptechnieken in combinaties aan. Het is de ultieme work-out waarbij je veel calorieën verbrandt, snel in shape komt en je hoofd leeg maakt.

Wat houdt een bokszaktraining in?

In de les worden elementen uit het boksen, karate en kickboksen gecombineerd met conditionele en spierversterkende oefeningen. Hierdoor is de bokszaktraining een totale body work-out. In tweetallen maak je om de beurt gebruik van de bokszak waarop je diverse technieken uitvoert.

Wat kunnen we jou garanderen?

Conditieopbouw

De bokszaktrainingen zijn conditioneel relatief zwaar, door het constant uitvoeren van combinaties op de bokszak in een hoog tempo met korte pauzes. Er is weinig hersteltijd, in combinatie met een pittige warming up en wat sprint werk tussendoor geeft je een boost aan je longinhoud en je conditie. Wat een groot voordeel is van de bokszaktraining is dat je op je eigen tempo kunt trainen. Je zult zien dat je de eerste paar lessen moeite zult hebben om alles bij te houden en hier en daar wellicht wat oefeningen overslaat. Dit is volkomen normaal en dit zien we bij de meeste starters. Indien je echter de trainingen regelmatig volgt zal je merken dat je conditie snel met sprongen vooruit gaat en dat je na een aantal weken al in staat bent om veel meer vol te houden dan je eerst voor mogelijk hield.

Spier- en krachtopbouw

Tijdens de warming up, maar ook tussen de combinaties, door worden standaard een aantal oefeningen uitgevoerd die zorgen voor spier en krachtopbouw. Denk hierbij aan buikspieroefeningen zoals sit-ups & planken, verschillende opdrukoefeningen, versterken van schouderspieren en oefeningen voor de beenspieren zoals squats. Hierdoor maakt het de bokszaktraining ook een totale body work-out. Daarnaast bouw je spieren op door het uitoefenen van de combinaties zelf.

Stress relief

Doordat de trainingen zo intensief zijn gaat je mindset even compleet over naar de sport en kun je je hoofd leeg maken voor andere zaken. Tijdens een pittige bokswork-out komt er heel wat endorfine vrij, waardoor je je achteraf veel vrolijker voelt. Yes! Zin om te zorgen!

Groepsmotivatie en netwerken

De Zeno-trainer Cor van Wingerden motiveert je om nét een stapje extra te doen en met het support van je medesporters lukt dit zeker! Want samen daar staat Zeno voor ook tijdens het sporten! Ontmoet andere zorgprofessionals binnen een ontspannen en gezellige sfeer terwijl je tegelijkertijd op een verantwoorde manier aan je gezondheid en conditie werkt. Sporten, fun en netwerken! Sturen die mail!