Aan huis / FAQ

30 augustus 2021

Veelgestelde vragen

Voor wie is Zeno aan Huis?

Van kinderen vanaf 4 jaar tot volwassenen zorgvragers, met of zonder meervoudige problematiek. Denk hierbij aan: psychologische problemen en gedragsproblemen, soms in combinatie met persoonlijkheids- of gezinsproblematiek. Zeno heeft kennis en kunde op ieder gebied. Dankzij ons grote netwerk van professionals kunnen we iedere discipline koppelen aan een specifieke casus. Met al onze zorgvragers werken we aan doelstellingen op maat.

Hoe kom ik in aanmerking voor Zeno aan Huis?

De financiering voor Zeno aan Huis vindt plaats op basis van een persoonsgebonden budget (PGB) vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ) of de Jeugdwet. Daarnaast zijn er mogelijkheden om vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) financiering te krijgen, of in onderaannemerschap vanuit diverse zorgaanbieders. Je kunt worden doorverwezen door bijvoorbeeld een gespecialiseerde zorgaanbieder of het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Maar je kunt ook direct contact met ons opnemen, als ouder of als PGB-budgethouder.

Wat biedt Zeno aan Huis?

We ondersteunen je op de manier waarop dat écht nodig is. Samen zorgen we voor een gezond dagritme en brengen we de structuur terug in je leven. Van opstaan tot naar bed gaan en alles daartussenin.

Hoe maakt Zeno het verschil ten opzichte van andere ambulante zorgaanbieders?

Onze zorgprofessionals zijn doeners. We zijn actief én proactief en kijken graag naar wat er wél kan in plaats van wat er niet kan. We bieden ondersteuning op maat door letterlijk naast je te staan. We zijn sensitief en hebben een sterk aanpassingsvermogen. In tegenstelling tot veel andere zorgaanbieders word je zoveel mogelijk ondersteund door één en dezelfde persoon. Die meerdere uren per dag aanwezig is. Ook in de avonden of weekenden, mocht dat nodig zijn.

Hoe helpen jullie dan concreet?

We helpen bij alles waar je thuis hulp bij nodig hebt. Zo simpel is het. Is dat door een kopje thee te drinken en te praten? Dan doen we dat. Is dat door de was op te vouwen? Dan doen we dat. Maar we helpen ook met opstaan, douchen en gezond koken, als dat nodig is. Ook gaan we graag met je mee om de eerste stap te zetten in de sportschool of een nieuwe hobby op te pakken. We luisteren écht naar je en geven jou, zoveel als mogelijk, de leiding in het proces. Jij maakt de beslissingen over jouw leven. Dat wil toch iedereen?

Wat is het verschil tussen begeleiding en behandeling?

Wij zijn begeleiders, geen behandelaars. We stellen geen diagnoses vanuit ingewikkelde plannen of systemen. We geven ook geen aanwijzingen vanaf de zijlijn. Nee, wij staan als begeleider middenin het speelveld en helpen je zo de juiste richting op.

Hoe verzorgt Zeno aan Huis de administratie?

Uiteraard hebben we onze administratie goed op orde. We focussen ons daarbij vooral op hetgeen wettelijk verplicht is én van meerwaarde is voor jou als zorgvrager. Een innovatief online rapportagesysteem helpt ons om de nodige informatie te delen met alle betrokkenen. Daarnaast bespaart dit ons tijd. Tijd die we liever in de daadwerkelijke zorg steken.