HVO-Querido – van boot naar hotel

09 december 2021

Half oktober is Zeno is gesprek geraakt met HVO-Querido, een organisatie die mensen in een kwetsbare situatie ondersteunt bij hun streven om opnieuw de regie over hun leven te krijgen en volwaardig deel uit te maken van de samenleving.

HVO-Querido stond voor de uitdaging om binnen zeer korte tijd begeleiding te organiseren voor een groep dak- en thuislozen met mogelijk bijkomende gedragsproblematiek die op dat moment werden opgevangen op passagiersschip Aurora te Haarlem. Ja, je leest het goed: een schip. ‘De daklozenboot’ was een tijdelijke opvangplaats. Per 1 november is de groep bewoners ondergebracht naar het Joops Hotel in Haarlem. Op deze locatie worden ca. 30 dak- en thuislozen opgevangen.

Binnen een week heeft Zeno een team van begeleiders samengesteld. Na kennismaking bij HVO-Querido zijn zij per 1 november aan de slag gegaan in het Joops City Centre Hotel waarbij ondersteuning wordt geboden aan de groep bewoners in alle facetten van het dagelijks leven. De bewoners worden tot 1 juli opgevangen op deze locatie en tot deze tijd ontvangt het hotel geen reguliere gasten.

Voor Zeno is dit een bijzondere opdracht gezien de doelgroep, maar het is mooi om te zien dat we ook hier vanuit oprechte passie voor ons vak de zorg en ondersteuning kunnen bieden aan mensen die dat nodig hebben.

Zie ook: https://www.ad.nl/noord-holland/haarlemse-daklozenopvangboot-gaat-weer-varen-dit-gebeurt-er-met-de-daklozen~a2257024/